Femke Wolthuis - dagvoorzitter, debatleider

1985-1991


Femke Wolthuis studeerde film-, televisie- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Utrecht en Dublin (Cum Laude). Ze behaalde haar master in 1991. Tijdens haar studie leerde ze het televisievak bij Avro's Minjon en werkte ze als regie-assistent bij de KRO. Daarnaast speelde ze in het theaterprogramma van de Utrechtse Stadscabaretier Hennie Oliemuller.


1991-2003

Na haar studie begon Femke al als dagvoorzitter. Daarnaast speelde ze in awardwinning internationale (jeugd)theatervoorstellingen van Theater Terra en startte ze met Eric Bergsma haar cabaret 'Typisch', waarmee ze ondermeer het Vechtfestival en de Parnassos-podiumprijs won. Van 1997-1999 was Femke regisseur-verslaggever bij programma's als 'De 5-uurshow' en 'Koffietijd!' en werkte ze als presentator-verslaggever bij RTV Utrecht. Daar maakte ze haar debuut als nieuwslezer.

2003-2015


Vanaf 2003 presenteerde Femke het RTL-Ontbijtnieuws en RTLZ. Na een uitstap van 2 jaar naar RTV-Noord, waar ze het gezicht van de zender was, werkte ze bij het NOS-journaal. Daar maakte ze het radionieuws en presenteerde ze het mediaoverzicht in het Radio 1 Journaal en 'Met het oog op morgen'. Ook was ze voice over voor het NOS jounaal.


Tegelijkertijd produceerde, schreef en speelde Femke 2 musicals 'De bende van De Korenwolf', in samenwerking met meesterschrijver Jacques Vriens en producent-componist-pianist Eric Bergsma. Met de laatste maakte ze ook de muziektheaterprogramma's 'Romanesca', 'Parlanza' en 2Bohèmes&CO, en vormt ze 'Unieke Dagvoorzitter'.


2015-heden
Sinds 2015 wijdt Femke zich geheel aan haar theaterprogramma's en dagvoorzitterschap, presentatie en moderatie. 

Enkele trivia:

Femke was gemeenteraadslid in de gemeente Noordenveld. Ze werd in 2008 2e bij de Nationale Nieuwsquiz. Ze is ambassadeur voor Stichting Opkikker. Femke was van 2013-2018 bestuurslid voor het Jonge Harten Theaterfestival en van 2011-2017 jurylid van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Momenteel is ze jurylid van de Kunst en Cultuurprijs. Femke schildert, en exposeert regelmatig. Haar schilderij 'Mulish' is aangekocht door het Literatuurmuseum in Den Haag.